dissabte, 22 d’agost del 2015

Agost

A l'agost, els grisos són menys grisos, les ciutats menys ciutats. I els dies, són més dies. El sol menys insolent, el cel menys prepotent. I nosaltres, més nosaltres.

Serà que tot es relenteix, que no hi ha pressa en el passeig, que en agafar la teva mà viatjo a un altre espai. Que levito, lentament, tot i la pressa pel moment. Serà que t'he fet tan meu que t'has integrat en aquest present, en aquest agost que ens vol empènyer cap el gener però que nosaltres l'enllacem i entre els  braços, l'aturem. Aquí i ara, tot s'atura. Seiem, no per cansament. Seiem, per escriure a l'aire aquest instant i tornar a respirar-lo demà si un setembre inesperat ens ofegués en un ruixat. Seiem a terra. Tu m'abraces per l'esquena. Un sol batec, i de sobte tot s'ha fos... Som un de sol, un invisible per la resta del món, formant part del paisatge que es desplega als ulls del visitant que se'l mira embadalit, càmera en mà, sense perdre's ni un detall. 

I a mi que em sembla que el paisatge som nosaltres... que es desxifra millor amb ulls clucs, conreant silencis màgics, recolzada a la teva espatlla, càmera en llavis, a punt per inmortalitzar l'edèn que emergeix del no-res, imponent, quan les pells se saben a frec.

I és que a l'agost, em vesteixo dels matisos. Dels teus dits...

I dels desitjos.

© Nía Murtal


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada